Distribuie acum!

Ferma Stoian este unul dintre producătorii autohtoni de top care a reușit să-și dezvolte afacerea în mod progresiv. Iniţial, Ferma Stoian a fost o mică afacere de familie, care a luat naştere în anul 1992, pe o suprafață arabilă de 7 ha, cultivată cu varză. Ulterior, în 1995, suprafața cultivată cu legume a crescut la aproximativ 50 ha, urmând ca, progresiv, să aibă loc noi achiziții de terenuri arabile, până la nivelul de peste 550 ha.

Managerii Fermei Stoian au înțeles necesitatea investiției în mașini agricole și utilaje specifice, iar astăzi dețin o bază de 21 de tractoare agricole. Un alt pas esențial în dezvoltarea fermei românești de legume a fost înființarea, în paralel, a unei societăți comerciale. Astfel, în anul 2002, a fost înființată firma Big Land Company SRL prin care au putut fi achiziționate utilaje performante din străinătate.

VIZIUNE PE TERMEN LUNG

În anul 2005 a fost construit primul depozit frigorific pentru păstrarea legumelor în condiții optime, iar din anul 2007 au fost dezvoltate proiecte cu fonduri europene, Ferma Stoian reușind, în cadrul programului SAPARD, să achiziționeze tractoare și alte utilaje complementare.

În 2008 a accesat un nou proiect cu fonduri europene, prin care a construit două hale frigorifice de depozitare și achiziționare a unor motostivuitoare.

Mai târziu, în 2010, a fost realizată o altă investiție importantă, respectiv o hală ventilată pentru depozitarea recoltei de ceapă. În paralel, au fost construite și câteva spații de birouri administrative și ateliere mecanice de lăcătușerie-strungărie, iar în 2015, a fost finalizată construcția unui nou depozit frigorific pentru păstrarea recoltelor de rădăcinoase și ceapă.

În anul 2014, Ferma Stoian a devenit membru al Asociației Global G.A.P., iar mai târziu, în 2016, a participat, în calitate de fondator, la realizarea Asociației Grupurilor și Organizațiilor de Producători Agricoli “FRULEG-RO”. În cadrul acestei asociații agricole sunt reprezentate interesele profesionale ale membrilor și producătorilor din domeniul legumicol și pomicol românesc, în raporturile cu autoritățile centrale, naționale, locale și internaționale pentru dezvoltarea și atragerea de proiecte europene și noi surse de finanțare la nivelul UE.

In prezent Ferma Stoian lucreaza cu cei mai importanti retaileri alimentari (Carrefour, Cora, Auchan, Selgros), reusind sa ajunga aici dupa ce a inteles si s-a adaptat cerintelor solicitate de fiecare dintre acestia.

Florin Stoian, Administrator BIG LAND FERMA STOIAN, a participat in calitate de SPEAKER la evenimentul organizat de TMT PR si Modern Buyer la BRASOV – Legume Fructe Forumul Profesionistilor 2017.


Distribuie acum!