În Anul Centenarului, AGROTRENDS sărbătorește campionii din sectorul legume fructe

//În Anul Centenarului, AGROTRENDS sărbătorește campionii din sectorul legume fructe

AGROTRENDS, platforma de resurse dedicate antreprenorilor din mediul rural, lanseaza un proiect de continut sub umbrela Centenarului.

Este vorba despre o ediție specială dedicată celor 100 de ani de agricultură în sectorul de legume fructe în România. Ghidul va reuni date de piață la zi din sector, structurate pe tipuri de culturi: 🥔 Cartof, 🍅 Roșii, 🥒Castraveti, 🌶Ardei gras & gogoșar, 🍒 Cireașă, 🍏 Măr, 🍓 Fructe de pădure, 🥕 Morcovi, 🍉 Pepene.

În plus, va conține și o secțiune de bune practici, dosar de fermier campion: exemple de afaceri de succes ale producătorilor români de top din culturile vizate. Interviurile vor include informatii despre suprafața cultivată, randament, investiții, canale de vânzare, tehnologii.

Lansat în anul 2017 de agentia TMT PR, proiectul AGROtrends a fost gândit pentru a susține dezvoltarea afacerilor în agricultură. Elementul central îl reprezintă o serie de ghiduri disponibile gratuit online si dedicate unor produse agricole cu valoare adaugată mare. Datele prezentate provin din surse de referință: INCDCSZ Brașov, Eurostat, DG Agri, INS, MADR, OIPA LEGUME FRUCTE.

Mirela Scarlat, fondator TMT PR: „Discuțiile cu fermierii la ei acasă, acolo unde le auzi dorințele și le vezi pasiunea pentru ceea ce fac, ne-au inspirat să investim în acest proiect educațional unic. Pentru noi este un efort considerabil de timp, energie și bani, însă am convingerea că este un proiect necesar și util, iar asta ne face să mergem mai departe și să îl îmbunătățim constant. AGROtrends reconfimă interesul și expertiza noastră în legume – fructe, sector unde România se bucură de condiții climatice și pedologice extrem de bune, de unde, și potentialul enorm

Almanahul AGROTRENDS CENTENAR va fi lansat și distribuit pe data de 21 noiembrie, în București. 

Lansarea va avea loc în cadrul ediției cu numărul 4 a evenimentului LEGUME FRUCTE, FORUMUL PROFESIONIȘTILOR DIN INDUSTRIE, cea mai influentă platformă de networking dintre producători, retaileri și alți actori implicați în lantul de distribuție.


Evenimentul va reuni peste 200 de persoane, reprezentanți ai mediul privat, dar și din rândul autorităților: MADR, Camera de Comerț a României și Parlamentul European.

 

Pentru oportunități de parteneriat, contactați-ne la office@tmtpr.ro.

DATE RELEVANTE DIN SECTOR

În Uniunea Europeană, există peste 2,3 milioane de hectare de livezi, iar România ocupă locul 5, cu 6,2% din totalul suprafeței de producție din UE.

Conform un raport realizat de MADR în 2017, potenţialul de producţie al secto rului românesc de fructe şi legume se remarcă prin:
➡ Exploataţii numeroase
➡ Sortiment mare de specii şi soiuri de fructe şi legume
➡ Condiţii pedo-climatice favorabile pentru cultura legumelor, pomilor şi arbuştilor fructiferi; creşterea suprafeţelor cultivate cu soiuri competitive de legume şi pomi fructiferi;
➡ Creşterea suprafeţelor cultivate cu legume în spaţii protejate moderne;
➡ Creşterea capacităţii de producţie a ciupercilor în spaţii climatizate;
➡ Modernizarea unităţilor de procesare.

Sectorul românesc de fructe şi legume reprezenta în anul 2014, 24% din valoarea totală a producţiei vegetale. În perioada 2007 – 2015 consumul mediu de legume a atins un maxim în anul 2011 de 162,9 kg/locuitor și un minim
de 148,7 kg/locuitor în anul 2009.

În perioada 2007 – 2015, consumul mediu de fructe a atins un maxim în anul 2015 de 87,8 kg/loc și un minim de 65,7 kg/loc, în anul 2009. Ca tendință generală se observă o creștere a consumului pentru fructe și legume, fapt ce denotă că populația mănâncă sănătos.

Publicat de | 2018-10-02T15:44:02+00:00 septembrie 28th, 2018|AgriAntreprenoriat|0 comentarii

Despre autor:

Oana este absolventă de Comunicare și Relații Publice, Universitatea București și are peste 10 ani de experiență în marketing și comunicare de tip B2B și B2C

Lasă un comentariu