450 de fermieri și procesatori se întâlnesc la mobilizarea PRO AGRO, pentru a dezbate viitorul PAC

Congresul PRO AGRO, desfășurat în 8 și 9 mai la Brașov, sub denumirea de FARM FOOD FORUM, reunește 450 de jucători din domeniul agroalimentar, invitați să dezbată “Politica Agricolă Comună (PAC) 2021-2027”.

Structura participanților confirmați la reuniune este de 60 % producători din domeniile vegetal, zootehnic, pescuit și acvacultură și 40 % procesatori.

În prima zi a congresului, fiecare dintre aceștia vor putea participa la ateliere tematice dedicate, ce se vor desfășura în paralel și unde profesioniștii din domeniile menționate pot intra în dialog cu autoritățile competente. Temele discutate vor fi propuse de asociațiile de resort din federația PRO AGRO, scopul fiind de a găsi soluții la problemele cu care se confruntă fiecare dintre aceste sectoare.

Cea de-a doua zi va fi dedicată ședinței plenare a Federației Naționale PRO AGRO, unde au confirmat participarea oficialități de pe scena politică națională și europeană.

În opinia Președintelui PRO AGRO, Emil Dumitru „pe parcursul deținerii președinției U.E. de către România de anul viitor, PAC va fi cel mai important dosar pe care țara noastră îl va gestiona din punct de vedere al sectorului agricol și este nevoie de promovarea unor politici prin care balanța comercială să devină pozitivă”.

VEZI AICI PROGRAMUL CONGRESULUI PRO AGRO 2018

Federația Națională PRO AGRO este o organizaţie umbrelă, sub care sunt reunite asociații sau federații de producători și procesatori și are ca scop rezolvarea provocărilor cu care se confruntă membrii săi. Pentru a deveni membru Pro Agro se achită o taxă de înscriere în valoare de 500 de ron și o cotizație lunară de 1000 de ron.

Echipa #FarmART participă cu un moment surpriză la congresul FARM FOOD FORUM organizat de PRO AGRO.

2018-05-14T13:58:10+00:00 7.mai.2018|0 comentarii

Despre autor:

Mirela este absolvență de Jurnalism și Științele Comunicării, Univesitatea București, comunicator certificat CIPR UK și absolventa proiectului de educație european în management agricol ENHANCE la USAMVB.

Lasă un comentariu